QUI SOM?

La nostra missió

L’esplai Fontsanta-Fatjó és un projecte de la Fundació Catalana de l’Esplai que va néixer l’any 2006 amb l’objectiu d’impulsar l’educació en el lleure dels infants i joves del barri de Fontsanta-Fatjó de Cornellà de Llobregat.

La nostra missió és educar als infants i joves de Cornellà de Llobregat en el seu temps lliure, i esdevenir un espai de transformació i inclusió social, des de i per la participació i la dinamització comunitària, de forma articulada amb el teixit associatiu.

El nostre “saber fer”

L’esplai és un espai de vida comunitària on petits i joves conviuen sense exclusions. Un lloc on aprenen a participar i assumir responsabilitats. A ser més autònoms, créixer i passar-ho bé, amb el joc, l’esport, les excursions, la música, les tecnologies i l’expressió artística.

Des d’on poden conèixer i estimar el barri, la ciutat i Catalunya, la seva llengua, les tradicions i el medi natural.

L’esplai dona suport a les famílies i els seus fills per a conciliar la vida laboral, escolar i familiar. També ajuda a un millor èxit escolar.

Promou que els joves puguin desenvolupar els seus projectes, fer un servei a la comunitat i viure un temps de lleure no consumista en un ambient saludable.

En fi, l’esplai és un espai per a fer amics i aprendre a ser millors persones. Feliços i compromesos.

Tot això ho fa treballant en xarxa, amb la comunitat educativa, amb les entitats, amb els veïns i veïnes, amb les administracions i amb la Federació i la Fundació Catalana de l’Esplai.